Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА “XII САВЈЕТОВАЊА ХЕМИЧАРА, ТЕХНОЛОГА И ЕКОЛОГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ”

Међународни научни скуп “Савјетовање хемичара, технолога и еколога РС”, одржан је по дванаести пут, а по други пут је организован у Бањи врућици, Теслић у хотелу “Кардиал”. Суорганизатор овог скупа је био Технички факултет из Бора, Универзитета у Београду.

Покровитељи овог скупа били су Универзитет у Бањој Луци, Министарство науке и технологије РС, Балканска еколошка асоцијација (B.EN.A), Градска развојна агенција Бања Лука, Подручна привредна комора града Бања Лука и Академија науке и умјетности РС. Савјетовање су и ове године својим финансијским средствима и материјалном помоћи подржали спонзори: Sinex LABORATORY, Балканска еколошка асоцијација (B.EN.A), Bentoproduct, East Code d.o.o. , Klarwin, Naravovarstvene Rešitve, d.o.o. , Крајина Клас д.о.о. , ЕМ Плус, Градска развојна агенција - City development agency (CIDEA), Ј.П. ДЕП-ОТ, Привредна комора РС – Подручна привредна комора Бања Лука, Санино, Технолошки еко центар д.о.о. , Алпина, Техничко еколошки завод и ММ Инвест.

На Савјетовању су учествовали представници универзитета, факултета и осталих институција из 20 земаља. Презентована су 3 пленарна предавања.

Презентовано је 19 усмених саопштења из области Графичких технологија и дизајна (Graphic technologies and design), Теоријске и примјењене хемије (General and applied chemistry), Тектилног инжењерства (Textile engineering), Прехрамбених технологија (Food technologies), Биотехнологије (Biotechnology), Еколошког инжењерства (Ecological engineering), Контроле квалитета и сигурности хране (Quality control and food safety).

Постерском презентацијом представљено је 105 радова из наведених научних области.

Ове године скуп је био обогаћен паралелним активностима које су се одвијале у току првог дана Савјетовања. То су Округли сто на тему “Тржиште рада, привреда и високо образовање у сектору кожа/текстил” који су заједно организовали Технолошки факултет Бања Лука, Градска развојна агенција Бања Лука, Привредна комора Републике Српске, Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске и представници предузећа из наведене области и Семинар из области управљања хемикалијама са предавачима из Министраства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Конференција је према закључцима са затварања скупа у потпуности испунила циљеве. Наглашено је да у будућности треба дати предност усменим излагањима у односу на постерске презентације, поготово млађих аутора.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.