Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
Актуелно Распоред часова Распоред испита Студентски парламент Технологијада, Рударијада, Менаџеријада Услови живота и рада студената Часопис СТРЕЧ Центар за развој каријере и саветовање студената Центар за студенте са хендикепом ISC 2015
Студентске странице

BE-OPEN анкета о отвореном приступу за студенте докторских студија

У оквиру ERASMUS+ пројекта Boosting Engagement of Serbian Universities in Open Science (BE-OPEN) предвиђено је да се као једна од активности планираних пројектом, спроведе анкета о отвореном приступу, отвореним подацима и другим аспектима отворене науке уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Анкета је у потпуности анонимна, а подаци се прикупљају у циљу унапређења подршке принципима отворене науке на универзитетима и институтима у Србији. Анкета је намењена како истраживачима који већ имају искуства са принципима отворене науке, тако и истраживачима који се с овим појмовима до сада нису сретали.

Мишљење истраживача веома је драгоцено у циљу развоја легислативе којом се регулише питање отворене науке, као и у циљу развоја, унапређења и боље координације институционалних репозиторијума у Србији како би планирана техничка решења која би проистекла из пројекта, била прилагођена њиховим потребама.

Анкета се попуњава он-лине и доступна је на адреси http://beopen.uns.ac.rs/anketa

Рок за попуњавање анкете: 31.05.2017.

 

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова Пословног удружења "Електромашиноградња"

 • Текст Конкурса
 •  

  Стипендије за студенте из Србије на Универзитету техничких наука на Криту - програм Нафтни инжењеринг

 • Постер
 • Неопходне информације
 •  

  Међународно истраживање EUROSTUDENT

  Драги студенти, Република Србија је по други пут узела учешће у међународном истраживању EUROSTUDENT које се бави прикупљањем индикатора социјалне димензије високог образовања. Стим у вези, прослеђујемо вам анкету, како би и наш Факултет имао учешће у овом истраживању. Анкета је потпуно анонимна, те вас молимо да је одрадите у што већем броју. Можете је наћи на линку: https://upitnik.rcub.bg.ac.rs/index.php/493649?lang=sr-Latn

  За сва додатна питања и коментаре, можете се обратити путем email адресе eurostudent@rect.bg.ac.rs.

   

  Отворен позив за полазнике онлајн курса Универзитетског центра за развој каријере ВЕШТИНЕ УПРАВЉАЊА КАРИЈЕРОМ за студентe завршних година основних академских студија и мастер академских студија

  Захваљујући успешној сарадњи Центра за развој каријере Универзитета у Београду и Техничког факултета у Бору студенти нашег факултета имаће прилику да током актуелног семестра похађају online курс Вештине управљања каријером. Курс је намењен студентима завршних година основних и мастер студија и представља јединствени пакет чији је основни циљ да студенте оспособи за управљање каријером, припреми за укључивање у тржише рада и пружи подршку у преузимању активне улоге у будућем каријерном развоју. Састоји се из више online предавања, радионица и вежби и трајаће пет недеља.

  Сав садржај и активности биће полазницима доступни електронски и они ће моћи да му приступају и раде вежбе у време и са места које им је најзгодније. Курс ће се реализовати на Moodle платформи у оквиру e-Learning система Универзитета у Београду од 4.маја до 4.јуна 2017.године.

  Током курса ће студенти добити одговоре на питања: Шта су вештине управљања каријером и зашто су оне важне? Шта је то запошљивост? Зашто и како се планира каријера? Које су стратегије активног тражења посла? Како се доносе каријерне одлуке? Како се представити послодавацу?

  Позивају се студенти да се пријаве попуњавањем пријавног формулара и слањем на: m.jovanovic@razvojkarijere.bg.ac.rs до 3. маја 2017.године.

  Пријавни формулар се може преузети на: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/764

  За додатне информације можете се обратити проф. др Снежани Урошевић на Е-маил: surosevic@tfbor.bg.ac.rs

   

  Летња школа на University of Pecs

  Летња школа на University of Pecs одржаће се у периоду од 28. јула до 8. августа 2017. године.

  Конкурисати могу студенти свих нивоа студија (BA, MA и PhD). Рок за пријаву на летњу школу је 5. мај 2017.

  Наведени универзитет нуди стипендије за учешће на наведеној летњој школи, која покрива трошкове котизације, смештаја и присуство на свим културним манифестацијама. Учесник покрива само трошкове пута.

 • Call and program description
 • Preliminary programme
 • Application form
 •  

  Summer School Solution Design на Универзитету у Марибору

  Универзитет у Марибору упутио је позив за учешће студената на мастер и докторским студијама са Универзитета у Београду на Summer School Solution Design. Наведена летња школа ће се одржати у периоду од 25.6. до 8.7.2017. године.

  Детаљније информације о програму летње школе: http://summer.outofthebox.um.si/

  Oдређени број студената са Универзитета у Београду (5) ослобођено је плаћања котизације. По завршетку летње школе учесницима се издаје сертификат о учешћу и стеченим 3 ЕСПБ.

  Биографију са сликом и мотивационо писмо на енглеском језику доставити најкасније до петка, 28.4.2017. године у ректорат Универзитета у Београду – Сектору за међународну и међууниверзитетску сарадњу, Студентски трг 1, Београд, први спрат, канцеларија бр. 23, Марина Кострица или Бранка Јанда Марковић.

   

  Инфо дан о Еразмус+ могућностима

  Информативна секција ¿Qué Pasa? и Вега омладински центар вас позивају на Инфо дан о Еразмус+ могућностима за младе на коме ће бити реч о ЕВС-у (Европском волонтерском сервису), као и о осталим пројектима (омладинске размене и тренинзи) који су финансирани од стране Европске Уније, кроз програм Еразмус+.

  Програм ће вам представити Јована Дивац, координаторка Еразмус+ пројеката у Вега омладинском центру и бивша ЕВС волонтерка, у сарадњи са ¿Qué Pasa? тимом. Такође, бићете у прилици да саслушате искуства две специјалне гошће – Милену Димић, бившу ЕВС волонтерку, и Соњу Соколов, учесницу омладинских размена.

  Адреса: Филолошки факултет (Сала за седнице), Студентски трг 3
  Датум: понедељак, 10. Април, од 18 часова

  Због ограниченог броја места пријаве су ОБАВЕЗНЕ и врше се попуњавањем кратког формулара до 8. априла у 12 ч. када ћете бити обавештени о резервацији места.
  Линк за формулар: https://goo.gl/forms/6f7Yokm0ytqTKki52

  За додатна питања пишите нам на: vegayc.youthmobility@gmail.com
  Линк за догађај на Фејсбуку: https://www.facebook.com/events/240678583064563/

   

  Позив студентима за учешће на GIS форуму

 • Погледајте позив за учешће
 •  

  Конкурс за кратки истраживачки боравак у Француској

   

  Студентска награда "Одрживи развој у доба дигитализације"

  Француско-српска привредна комора и ове године традиционално промовише одрживи развој у установама високог образовања у Републици Србији и организује Студентску награду 2017. Три најбоља рада на тему „ОДРЖИВИ РАЗВОЈ У ДОБА ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ“ биће награђена новчаним наградама од 1000, 800 и 600 евра.

  Студентска награда намењена је свим студентима који ће на дан 31. 12. 2017. године имати до 25 година старости, а који су уписали школску 2016/2017 при некој од институција високог образовања у Републици Србији.

  Све информације о конкурсу се налазе на сајту http://www.ccfs.rs/sr/single-news/n/raspisan-konkurs-studentska-nagrada-2017/ .

  Рок за пријаву је 28. април 2017. године.

 • Плакат
 • Опште о награди
 • Правилник и упутство за писање рада
 • Формулар
 •  

  Конкурс за постдипломске студије у Кореји

  Национални институт за међународно образовање, Министарства образовања Владе Републике Кореје, расписао је конкурс за три држављанина Србије и једног држављанина Црне Горе, за државну стипендију корејске владе за постипломске студије (мастер или докторске), под називом 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

  Амбасада Републике Кореје ће, уколико кандидати испуне све потребне услове, препоручити кандидате овом институту (NIIED), који ће изабрати најбољих четворо студента. Након завршеног процеса селекције, успешни студенти би требало да буду у Кореји од августа 2017. године.

  Додатне информације о овом програму можете, такође, наћи на сајту амбасаде Републике Кореје: http://srb.mofa.go.kr/

  Пријава и сва потребна документација заинтересованих студената мора стићи на адресу Амбасаде, најкасније до 16. марта 2017. године. Апликанти који су прошли први круг селекције у Амбасади, биће позвани на интервју након прегледаних докумената. Студенти, који не испуњавају услове наведене у приручнику за пријаву, бити аутоматски дисквалификовани.

  Стипендија обухвата следеће ставке: повратну авионску карту, месечну стипендију у износу од 900 000 KRW, језички курс у року од годину дана, пуну школарину за мастер и докторске студије, здравствено осигурање током боравка у Кореји, додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања.

  За све додатне информације можете се обратити госпођици Јелени Милосављевић, на званичан мејл Амбасаде (koreaemb.rs@mofa.go.kr).

 • Брошура на српском језику
 • Application Guidelines - English language
 • Application Guidelines - Korean language
 • FAQ - English and Korean language
 • University Information - English language
 • Application Forms - English language
 •  

  Образовање у Русији

  Министарство образовања и науке Русије и Росотрудничество објављују конкурс за пријем држављана Републике Србије и сународника који стално живе у Србији, на школовање о трошку федералног буџета (квота) у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији.

 • Више информација можете добити ОВДЕ
 •  

  Конкурс за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената за 2016. годину

 • Погледајте текст Конкурса
 •  

  Обавештење везано за студентске e-mail адресе

 • Погледајте обавештење
 •  

  Пупинова награда Матице српске

  У спомен Михајла Пупина, стипендисте и добротвора Матице српске, установљена је награда за студентске радове који представљају допринос техничким и природноматематичким дисциплинама којима се бавио овај научник, под именом ПУПИНОВА НАГРАДА МАТИЦЕ СРПСКЕ.

  Награда се додељује од 1996. године у интервалу од три године  из Фонда Михајла Пупина и средстава Матице српске, а за дипломске, мастер, магистарске и друге научне радове студената редовних студија у претходном трогодишњем периоду.

  Право учествовања имају студенти свих универзитета са српског говорног подручја, а на основу предлога надлежне катедре, наставно-научног већа или другог одговарајућег органа факултета.

  Право предлагања имају и чланови оцењивачке комисије.

  Пријаве с радовима се примају до 20. фебруара 2017. године на адресу: Матица српска, Матице српске 1, 21000 Нови Сад са назнаком ЗА ПУПИНОВУ НАГРАДУ МАТИЦЕ СРПСКЕ.

  Особа за контакт: мср Јована Трбојевић, тел. 021/ 527-622; e-mail: jtrbojevic@maticasrpska.org.rs

   

  1st SYMPTOMA, better diagnosis стипендија

  SYMPTOMA, интернет претраживач о болестима, додјељује стипендије на годишњем нивоу за студенте који раде како би финансирали трошкове свог студирања и живота. То је само једна од стипендија која стоји на располагању студентима широм света. Пријављивање за стипендију врши се на ОВОМ ЛИНКУ.

   

  Обавештење o условима уписа

 • Погледајте обавештење
 •  

  Обавештење везано за доделу бодова за ваннаставне активности

  Обавештавају се студенти да молбе за доделу ЕСПБ бодова за ваннаставне активности могу поднети до 2. децембра 2016. године.

  Молбе се подносе у канцеларији секретара Факултета и уз молбу треба приложити и доказе о испуњености услова за признавање додатних ЕСПБ бодова.

 • Образац молбе
 •  

  Обавештење Студентске службе Техничког факултета у Бору

  Студенти основних, мастер и докторских академских студија који су уписани у шк. 2016/17. годину, у обавези су да до 10. новембра 2016. године до 21. новембра 2016. године попуне електронску верзију обрасца шв-20.

  Попуњавање електронске верзије обрасца шв-20 вршиће се преко студентског портала, на адреси: student.iis.tfbor.bg.ac.rs

  Пријава на портал вршиће се на следећи начин:

 • 1. Студенти основних академских студија
  Уколико је број индекса 1/2015, корисничко име студента је 20150001
  Уколико је број индекса 100/2015, корисничко име студента је 20150100
 • 2. Студенти мастер академских студија
  Уколико је број индекса 1/2015, корисничко име студента је 20153001
  Уколико је број индекса 100/2015, корисничко име студента је 20153100
 • 3. Студенти докторских академских студија
  Уколико је број индекса 1/2015, корисничко име студента је 20155001
  Уколико је број индекса 100/2015, корисничко име студента је 20155100
 • Лозинка за приступ порталу је јмбг студента

  Електронски образац шв-20 се може попунити у факултетској библиотеци или са било ког компјутера који има приступ интернету.

  Напомена: студенти који не буду попунили електронску верзију обрасца шв-20 до горе наведеног датума, неће моћи да пријаве испите у јануарско-фебруарском испитном року

   

  Технички универзитет из Фрајберга - информације за студенте који су заинтересовани за размену на наведеном универзитету

 • Погледајте информације
 •  

  Конкурс за студентске стипендије Фондације "Евро за знање"

  Фондација “Евро за знање” расписала је конкурс за доделу пет студентских стипендија у износу од по 100 хиљада динара за школску 2016/17 годину. Стипендије се додељују неповратно и исплаћиваће се у десет једнаких рата. На конкурс за три стипендије могу да се пријаве студенти свих основних студија који студирају у Србији, док ће две стипендије по жељи донатора Фондације – компаније Минецо, једног од највећих инвеститора у Србији у области рудаства, бити додељене студентима треће године смера рударско-инжењерство. Једна стипендија ће бити додељена студенту треће године Рударско – геолошког факултета Универзитета у Београду (смер рударско инжењерство- подземна експлоатација), док ће друга стипендија бити додељена студенту треће године Техничког факултета у Бору, Универзитет у Београду (смер рударско инжењерство- припрема минералних сировина). Уз молбу (нема посебног обрасца) је потребно доставити потврду о уписаној години (просек оцена) и доказе о примањима родитеља (последња три месеца), а уколико нису запослени потврду са берзе рада. Такође, кандидати могу доставити и посебна признања и награде са такмичења уколико их имају. Конкурс је отворен до петог октобра.

  Посебна комисија ће, зависно од успеха, материјалног стања и уписаних студија изабрати кандидате. Резултати конкурса ће бити познати до краја октобра 2016. године.

  Пријаве слати искључиво поштом на адресу Фондације: “Евро за знање” Олге Грбић број 5, 31260 Косјерић.

  Више информација на сајту www.evrozaznanje.rs .

   

  Обавештење за студенте

  Студенти који су у шк. 2015/16. години остварили најмање 48 ЕСПБ бодова имају право уписа у статусу буџетског студента у шк. 2016/17 години. Упис се за горе поменуте студенте продужава до ПЕТКА 07. 10. 2016. године.

  Студентима, који су основне студије започели пре ступања на снагу Закона о високом образовању, (закључно са шк. 2005/06) продужава се рок за завршетак студија до шк. 2017/18. године. Рок за упис ПЕТАК, 07. 10. 2016. године.

  Студенти који су уписани у прву годину основних студија шк. 2013/14. године задржавају право да се финансирају из буџета најдуже годину дана по истеку редовног трајања студија.

  Рок за упис самофинансирајућих студената продужава се до ПЕТКА, 07. 10. 2016. године.

   

  Упитник за студенте

  Универзитет у Београду је учесник Erasmus+ пројекта PT&SCHE чији је циљ стварање предуслова за увођење продужених студија (part time) и кратких циклуса (short cycle) у високошколски систем Републике Србије.

  Поред Универзитета у Београду, у пројекат су укључени и Министарство просвете науке и технолошког развоја, Национални савет за високо образовање, КОНУС, као и већи број других значајних институција.

  У оквиру пројекта припремљен је упитник за студенте. Упитник је анониман и попуњава се он-лине, на следећем линку: https://goo.gl/forms/PrdY9ASdAfk99GuZ2.

  Најљубазније Вас молимо да, имајући у виду значај овог пројекта, попуните одговарајући упитник.

   

  Одлуке Наставно-научног већа Техничког факултета у Бору од 22. септембра 2016. године

 • Одлука о поновном упису студената уписаних у школској 2007/2008. години, а који нису завршили студије у законском року
 • Одлука о поновном упису студената уписаних по прописима који су важили до ступања на снагу Закона о високом образовању, а који нису завршили студије у законском року
 • Одлука о упису магистара наука на трећу годину докторских студија
 •  

  Стипендије Владе Мексика

  Влада Мексика нуди држављанима Србије могућност конкурисања за стипендије у оквиру билатералних споразума о сарадњи. Стипендије се нуде само у оквиру наставног програма институција изричито назначених у конкурсу за 2017. годину.

  За ближе информације о конкурсу и академским институцијама заинтересовани могу да консултују wеб страницу: http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785 , на којој је доступна и верзија на енглеском језику. С тим у вези, напомињемо да Универзитет у Београду има билатералну сарадњу са следећим универзитетима у Мексику, за које се може конкурисати:

 • - Benemérita Universidad Autónoma de Puebla
 • - Universidad de Guadalajara
 • - Universidad Nacional Autonoma de Mexico
 • Заинтересовани кандидати би комплетне конкурсне пријаве требало да доставе Универзитету у Београду најкасније до 19. септембра 2016. године.

  Амбасада Мексика истиче да непотпуне пријаве неће бити укључене у процес селекције, као ни оне који не испуњавају све потребне услове из конкурса. Такође, неће бити враћени досијеи оних кандидата који не буду изабрани.

   

  AIS3 Workshop "Nano for Health"

  AIS3 организује Quality of Life Workshop 21. септембра 2016. у Институту "Михајло Пупин". Четврта QofL радионица има тему “Nano for Health”. Радионица је намењена студентима мастер и докторских студија.

 • About
 • Application Form
 •  

  Стипендија јапанске Фондације ИТО за школску 2017/2018. годину

  Универзитет у Београду је за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО за школску 2017/2018. годину. Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

 • 1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
 • 2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу започне од пролећа или јесени 2017. године. Област истраживања није ограничена;
 • 3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
 • 4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;
 • * Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'') говори и чита јапански, али то није обавезно.
 • Са кандидатима који уђу у ужи избор биће организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

  Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 23. септембар 2016. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески од стране судског тумача.

 • Guideline for 2017 ITO Scholarship Awards
 • Application Form
 • Study Proposal
 •  

  Наградни конкурс Петар Дамјановић

 • Позив за учешће на Конкурсу.
 •  

  Нови конкурс за ERASMUS+

  Нови конкурс за ERASMUS+ стартује од 1. августа 2016. године. Молимо Вас да се благовремено упознате са свим релевантним информацијама. Више детаља:

 • ERASMUS+ информације.
 •  

  Награда фондације "Доцент др Милена Далмација"

  Фондација „Доцент др Милена Далмација“ додељује награду „Доцент др Милена Далмација“ за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос из области заштите животне средине на универзитетима у Републици Србији за период 1. октобар 2013. – 30. септембар 2016. године. Више детаља:

 • Све информације и пријавни образац.
 •  

  Наградни конкурс Друштва термичара Србије

  Више детаља о конкурсу:

 • Све информације о конкурсу.
 •  

  Le Bélier Кикинда, пројекат "Foundry School"

  Више детаља о пројекту:

 • Све информације о пројекту.
 •  

  Обавештење за студенте основних студија, уписане 2007. године, као и оне који су основне студије уписали 2005. године и раније

  Обавештавамо све студенте основних студија, уписане 2007. године, као и оне који су основне студије уписали 2005. године и раније да је рок за завршетак студија према Закону о високом образовању 30. септембар 2016. године.

   

  ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
  ©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.